Графичен и уеб-дизайн
delim_brown1

Какво е Web design на сайт?

Това е преди всичко това е вашето лице пред света, вашият електронен офис, мястото, където вашите потенциални клиенти могат да ви опознаят.

Професионалния уеб дизайн цели при изработването на сайт да се постигне спокойна, комфортна атмосфера за посетителя, нищо да не отвлича вниманието му от предлаганите стоки и услуги.

Може и да е странно за вас, но в крайна сметка web design–а е този, който намира пътя към сърцето и на най-придирчивите потребители и ги кара да останат на вашата страница.

Към дизайна на сайт има редица изисквания:

  • Уникалност
web-design-2

Web design-ът за всеки сайт ние изработваме строго индивидуално с отчитане на всички изисквания на клиента. Всеки наш дизайн е уникален, ние не ползваме готови шаблони за уеб дизайн, защото смятаме, че както всеки човек има индивидуални черти и неповторимо лице и излъчване, така и сайта ви е добре да е уникален като графично оформление.

Уеб дизайнът трябва да създава особено настроение, което следва да се асоциира именно с вашия сайт и с никой друг!

  • Чистота на дизайна

Ние считаме, че графичното оформление на сайта не е състезание, където уеб дизайн студията да показват своите умения за работа с графичните програми. Уеб сайтът е преди всичко мощен инструмент на вашия бизнес, затова пред дизайнера стои глобалната задача не просто да нарисува красив шаблон / макет. За да работи наистина сайтът, за съжаление само с добър уеб дизайн не става.

Известно е, че web design – а сам по себе си нищо не означава без информационната част и оформлението на сайта. Ясно е, че именно информацията следва да се подчертае, структурира и поднесе разбираемо чрез дизайна на сайта. Именно затова е добре уеб дизайнерите да имат мярка. Намирайки се на страниците на сайта, потребителя не е длъжен обезателно да проявява отношение към дизайна, дори и да е той прекрасен.

Клиентът иска за кратко време да се информира, да предприема действия с лекота, така че ергономията на сайта може да е условието за вашата печалба! Ако web design-а на сайта сериозно се разминава със символите и общоприетите графични форми на представяната индустрия (дейност или сфера на услуги), то посетителя може да престане да мисли за вашите стоки и услуги. Неговото внимание ще се пренесе на уеб дизайна на сайта, умът му ще се увлече по красотата, стила и други подобни естетически особености на сайта… Вие ще имате просто един клиент дълбоко впечатлен, станал ваш ценител на високото художественото изпълнение на сайта ви. Но за покупка и дума да не става, клиента ще забрави за това… само защото уеб дизайнерът е забравил какво е чист дизайн.

  • Функционалност

Всеки елемент на дизайна трябва да бъде добре обмислен и да изпълнява ефективно своята функция. Средствата за навигация обезателно трябва да помагат на посетителя и да не допускат той да се “изгуби” на страниците на сайта. Ако той се заблуди или се почувства некомфортно, много скоро ще напусне сайта, за да не се върне никога вече.

Затова, освен външната привлекателност, удобството на ползване (usability) е изключително важно за един сайт.

Софтуерните модули, които по задание следва да се приложат към отделните секции на сайта трябва леко и ергономично да обслужват потребителя, за да намери той по най-бързия начин това, за което е дошъл.

Интерфейсът на сайта трябва да е разбираем и да спомага за подчертаване на важните рубрики в сайта, за стройно представяне на цялото съдържание.

  • Приятелски вид – user friendly

Web design – а е необходим на всеки съвременен сайт, за да заинтересува потребителите, които се намират пред него, да ги задържи и провокира към покупка или поръчка на стока или услуга. Това го обвързва с идеята да е приятен за окото и да предизвиква силен начален и траен във времето интерес към самия сайт. Освен това уеб дизайнът е длъжен, както казахме, да подчертава важността на информацията представена на сайта.

Ние се стараем, всеки разработен от нас уеб дизайн, да носи в себе си посланието не само за мощна делова среда, но и да предлага топлина и уют, за да се чувства посетителя “като у дома си”.

 

При интерес от Ваша страна, може да се свържете с нас